Начало / Новини / Национален фестивал на пъстървата "Доспат - 2015"

Национален фестивал на пъстървата "Доспат - 2015"

10.10.2014

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури одобри за финансиране проект на сдружение "Риби и такъми", предвиждащ организирането на първия по рода си Национален фестивал на пъстървата "Доспат - 2015".

Предвижда се фестивала да се проведе през м. май 2015 г. в района на гр. Доспат/язовир Доспат, като събитието ще включва богата състезателна програма в различни дисциплини за улов на пъстърва, както и детско училище за риболов и опазване на околната среда. Организаторите предвиждат осигуряването на богат награден фонд, заснемане на филм и създаване на специализирана интернет страница на фестивала, на която да публикуват повече информация за самото събитие и класиранията в различните дисциплини. В дългосрочен план Сдружение "Риби и такъми" планира да утвърди фестивала като ежегодно събитие от национален мащаб.

Проектът е разработен от ПИДИЕМ Сървисис ООД и е третият проект изготвен от фирмата, който е одобрен за финансиране по линия на Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство".


Проект на фокус

Интерактивна туристическа карта Високи Западни Родопи - Батак, Девин, Доспат

Интерактивната карта е разработена от ПиДиЕм Сървисиз в рамките на проект, реализиран от сдружение „Ново бъдеще за Доспат“ с финансовата подкрепа на Оперативна програма за развитие на сектор рибарство в рамките на МСР на МИРГ „Високи Западни Родопи – Батак, Девин, Доспат“.

Сертификати

Фирмата е сертифицирана от Изпълнителната Агенция по горите към Министерство на земеделието и храните за производство и търговия с горски репродуктивни материали на национално и международно ниво.

Експертите от нашия екип са лицензирани в различни области, включително: горско стопанство, горска сертификация по системата на FSC, работа с Географски информационни системи, извършване на оценки за въздействие върху околната среда, туризъм и др.


Сайт от Loopink & Цвят и пиксел